Преса

Преглед на печата – 15 август

Преса„Униформени съдят държавата за извънреден труд“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“. Пожарникари и гранични полицаи са завели 123 иска, настояват да им се плати доработеното време.

„16-годишна майка даде третото си дете в дом“, друго чело от първа страница с пренос на пета. Заради сезонна работа последното отроче на Джейлян е настанено в социално заведение в Хасково.

„9 кръщенки на Голяма Богородица“, също дописка от първа страница. Многото кръщенки навръх храмовия празник от години са традиция за най-голямата църква в региона -„Света Богородица“.

„Нелегално сметище за животински отпадъци вмирисва Симеоновград„, водеща тема на втора страница. От години край квартал „Лозенец“ се изхвърлят кости и друга смет, никой не взема мерки, жалват се жители, пише в подзаглавието на материала.

„282 милиона лева за пътища в областта“, пише още „Марица“. До 4 месеца трябва да бъде завършен ремонтът на пътя Хасково – Минерални бани, който е дълъг 12 км. Стартът на ремонта бе даден от областния управител Ирена Узунова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Сергей Михалев.

„Украинка се крие 14 години от властите след убийство“, акцентен материал на трета страница. Екатерина Анатолиевна простреляла с три куршума мъж от Добрич, отива на съд, е допълнението в дописката.

„Плашат земеделци с глоба заради пожар“, съобщава изданието. Земеделци от гарвановска фирма да бъдат глобени с максимума от 2000 лева за пожара, който е възникнал в стърнището на техния пшеничен блок край „Ходжова чешма“ в петък. В това се закани областният шеф на пожарната комисар Николай Вълчев, след като само за ден два пъти горяха стърнища, четем в текста на дописката.

Едно спортно заглавие в броя: „Царски гамбит за Пепи Станев“. Треньорът на Тунджа /Яб/, закахърен за предстоящия мач в събота.

„Спряха контрабанда на сребро и чорапи на Капитан Андреево“, „Измамиха старица с 500 лева в Харманли“, „Задигнаха вещи за пет бона от склад на „Изворът на Белоногата“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button