Преса

Преглед на печата – 1 септември

Преса„Мотопистата си намери хотела“, с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“, който от тази сутрин е отновво на пазара след едномесечна почивка. Недовършена винарна с хотелски етаж и панорамен ресторант, недалеч от мотопистата край Хасково, е предизвикала интереса на бизнесмен, изявяващ се като спонсор на мотоклуб „Хиените“, твърди вестникът. Според изданието цената на недостроената сграда е над 500 000 евро. 

„И втори клас по цял ден на училище“ – водещо заглавие от първа страница на всекидневника. Половината от училищата в региона имат готовност да въведат целодневното обучение за второкласници. По цял ден на училище, при желание на родителите си, ще бъдат и първолаците. Формата на обучение все още е пожелателна, но тенденцията е в следващите няколко години да стане задължителна, пише Новинар, позовавайки се на Регионалния инспекторат по образованието.

„Кичка загина в Алпите заради слаба подготовка“ – още едно заглавие от първа страница в Новинар. В понеделник, при изкачване на връх Монблан е загинала хасковлийката Кичка Павлова.

„Пишат за Буцата до президента и главния прокурор“ – криминално заглавие от Новинар днес. Роднини на загиналия след скандал в центъра на Хасково Христо Василев засипват институциите с жалби по казуса.

„Димчо Марков поема Хасковво – 2“, пише изданието на спортната си страница. 80% е вероятността известният треньор да поеме червено-белите. Това е заявил за вестника човек от ръководството на тима. Идеята е новият треньор не само да класира „Хасково-2″ на първо място в четвърта дивизия, но и да премине успешно баражите, където отборът две години поред се проваля, пише още Новинар.

Темата за трагичната гибел на хасковлийката Кичка Павлова в подножието на връх Монблан е водеща и за другото регионално издание „Хасковска Марица“. Вестникът цитира официална сводка на френските власти, според която Павлова е загинала на височина 4 300 метра, малко преди северния гребен на върха. Алпинисти описват маршрута предпочетен от хасковлийката като опасен. Павлова не е била професионален алпинист, а само опитен планинар. Загинала е в опит да постигне мечтата си, казва пред вестника Панайот Панайотов, председател на алпийското дружество в града. Павлова е вторият жител на Хасково намерил смъртта си на Монблан, през 1990 година там загина алпинистът Тодор Ангелов, припомня изданието.

„С няма 4-5000 лева била възстановена пистата“ – водещо заглавие от първа страница на вестника. 30 000 лева от дарения са били вложени в реконструцията на мотопистата край Хасково, пише Марица, позовавайки се на изявление на мото-туристически клуб „Хиените“. 8 750 лева от сумата е отишла за мотоасоциацията, 18 000 за ЕВН. Цялата останала работа е била свършена с 4-5000 лева, отбелязва изданието.

„С Ивайло Балабанов да започне учебната година“ – още едно заглавие от първа страница. На тържествата за 15 септември във всяко българско училище да бъде прочетено по едно стихотворение на големия български поет, настояват членовете на фейсбук групата „Поезията на Ивайло Балабанов в училище“.

„Кухи партии търгуват с регистрации“ – политическа водеща тема от втора страница на Марица. Организации без структури в Хасково имат желание да участват в местните избори, пише вестникът, уточнявайки, че идеята е пълномощните да бъдат изтъргувани след това.

„Уж сме в Хасково, ама май сме в Баните“ – темата на броя в Марица днес. Трагично е състоянието на улиците в хасковския квартал, хората се оплакват, че от години там нищо не е правено, уточнява всекидневникът.

„Италианец търси Знака на българина в Земен“ – заглавие на обширна разработка в рубриката „Общество“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button