Преса

Преглед на печата – 2 септември

Преса„Войната за боклука на Хасково продължава“ – с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Комисията за защита на конкуренцията е отхвърлила жалбата на досегашната фирма, ангажирана с чистотата в града, срещу решението на кмета, с което бе прекратена процедурата за избор, пише още вестникът.

„Авджии гърмят посред нощ, репчат се на полицаи“ – криминалното заглавие на изданието днес. Двама мъже на 57 и 60 години са били арестувани за безразборна стрелба в нетрезво състояние.  Среднощният екшън се е разиграл в ивайловградското село Мандрица.

„22-годишен намушка комшия със самурайски меч“ – още една криминална драма, този път с адрес булевард „Илинден“ в Хасково. Пострадалият млад мъж е в болница, без опасност за живота.

„Втори неврохирург в управата на болницата“ – пише Марица на първа страница. Д-р Славчо Близнаков е новият изпълнителен директор на МБАЛ Хасково. Той смени д-р Тодор Пандов, който обаче запазва зам.председателското си място в борда на директорите. Д-р Близнаков е вторият неврохирург в управата на лечебното заведение. Същата специалност има и д-р Валерий Митрев, председател на борда на директорите.

„Нашариха със спрей колата на Кремена Цонева“ – още едно заглавие от първа страница. БМВ-то на глания архитект на Хасково осъмна нашарено с оранжев спрей. Засега не е ясно дали става дума за гаменска проява или вандалщината  е провокирана от работата на Цонева, пише Марица.

Темата за рокадата на шефското място е водеща и за другото регионално издание „Новинар Юг“. Заглавието там е „Пандов – off, софиянец шеф на МБАЛ“.

„Съдят младеж за секс с 12-годишна“ – криминалното заглавие на Новинар днес. 20-годишен димитровградчанин застава пред Темида по обвинение за съжителство с малолетното момиче.

„Хасково с постни дни, празнува за 60 000 лева“ – заглавие посветено на предстоящите  дни на Хасково. Кризата е свила разходите за тържествата пише Новинар, допълвайки че от общината ще се вместят в гласуваните от общински съвет 60 000 лева. Вестникът прави сравнение с 2010 година, когато за дните на града бяха похарчени  100 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button