Преса

Преглед на печата – 3 май

Преса Новинар юг:  Няма ваксини срещу бяс, бият за тутанус. От началото на март, или повече от 60 дни, няма ваксини срещу бяс. Причината е, че за пореден път здравното министерство бави обявяването на конкурсите за обществени поръчки. През този период институциите остават без ампули срещу бяс. През последните дни двама хасковлии са нахапани от кучета и са потърсили медицинска помощ.  

Ловят 15 рибари по време на забраната. Актове на 15 въдичари са съставили инспекторите на тукашната Агенция по рибарство и аквакултури. При денонощните проверки на язовир “Тракиец” са извадени 10 мрежи и 3 въдици.

Откриха участник в незаконно рали. След публикация на Новинар юг полициятята изнамери единия от участниците в пътното родео по Е- 80. Клипчето на скоростното състезание с автомобили бе разпространено в интернет. На любителския запис е лъснал номера на колата и така водачът й  бил издирен и ще му се търси отговорност.

Хората сами чертаят улиците на Кенана. Новият градоустройствен план и регулацията на Кенана ще бъдат изцяло съобразени с желанието на собствениците на имоти там. Това обявява кметът Георги Иванов и кани хората да напишат жалби и предложения по изготвения план.

Хасково домакин на национална олимпиада по математическа лингвистика
. В събота и неделя ще се проведе състезанието. Участие в него ще вземат ученици от 8 до 12 клас.

Учредиха фондация за закрила на бежанците и 900 бона заем тегли общината за спорта са заглавия с адрес Свиленград. Под тях научаваме , че четирима адвокати са основали фондация за правна помощ на български и чуждестранни граждани, хванати да преминават границата в нарушение. В същото време общината смята да поеме инвестиционен кредит за благоустроьяване на градския парк, реконструкция на стадион Колодрума и да обновяването на 3 спортни площадки в кварталите.

Хасковска Марица също излиза със статия за зона Кенана. Заглавието обаче е съвсем различно.

Режат по 1-2 метра от имоти на Кенана, няма да рушат сгради. Тротоарите в новата зона ще са по 1,20 метра, а тъй като няма интензивно движение, е възможно някои улици да бъдат стеснени, други- да останат еднопосочни.

Йорданка Кузманова стана почетен гражданин на Харманли.
Актрисата бе удостоена със званието по случай празника на родния й град.

Не плащаш на КАТ, конфискуват колата.  50 длъжника на държавната хазна от областта ще бъдат посетени от съдия- изпълнители през следващата седмица. Борчлиите имат да дават до 5 хиляди лева, а сметките им са натрупани от 2001 година досега.

Лекари отказват медицинско на бити съпруги.
Налагало се юристи или работещи в неправителствени организации да ходатайстват за документа. Това е един от проблемите, коментиран на семинар, посветен на домашното насилие и борбата с него. Като новина от срещата на специалисти, вестникът вади очакваното разкриване на две приемни за жертви на насилие в кварталите Хисаря и Република.

Кола блъсна зам- шефа на пенсионерите. Стайко Караянев е пострадал на булевард  “Съединение”. Пред вестника той коментира случилото се така: Искат да ме сплашат, за да не присъствам на 12 май, когато е конференцията по случай учредяването на пенсионсерската партия.

Как трябва да се наказват тези, които посягат на полицаи пита фотоанкетата в броя на Хасковска Марица днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button