Преса

Преглед на печата – 5 май

Преса Серен диоксид обгази Димитровград, челно съобщава „Хасковска Марица”. От обичайните 35 микрограма стойностите са скочили на 354 вчера по обяд. В града се е разнесла остра миризма. Ситуацията обаче не е била опасна за хората, е становището на Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите. Аларменият праг е 500 микрограма на кубичен метър.  

Баровци в Свиленград уличени в кражба на вода, информира водещата публикация на вестника. Масови нарушения служителите на ВиК са установили в най-елитния свиленградски квартал „Баяндър”. В него живеят предимно митничари и богаташи. В повечето къщи тече питейна вода по незаконни връзки, собствениците им нямат открити партиди.

„Пратеници на Исус вербуват последователи в Хасково”,
е голямото заглавие от втора страница. Плакати за „курсове за укрепване на дома и семейството”, организирани от църквата на Исус Христос и светците от последния ден, заляха Хасково вчера. Като поредната сектантска атака окачествяват рекламната кампания от българската православна църква.

„Подкрепете регулацията!” призовава днес от страниците на „Хасковска Марица” сдружение „Кенанци за Кенана”. Срещу 30 до 50 квадрата, които ще отрежат от имотите ни, ще получим инфраструктура, канализация и качествена електроенергия, коментира председателят на сдружението Лиляна Казанджиева.

8,50 лева е цената на агнешко по Гергьовден
, пише още вестникът. С наближаването на празника продажбите са скочили двойно.

И още от заглавията в броя днес: „236 са глобени на пътя за месец в Свиленград”, ”Учредиха съвет за хората с увреждания в Хасково”, ”Освещават обновен параклис край ивайловградското село Долно Луково”, ”Командир на рота с награда от министър”. Капитан Везов от хасковското поделение 52 740 е отличен за перфектна служба навръх професионалния си празник.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button