Преса

Преглед на печата – 7 май

Преса Новинар юг: Дрога за 30 бона спипаха в Хасково. Синтетичният наркотик е бил заловен от антимафиотите в събота на обяд. Задържаните са 25- годишния Иван П.- от Момчилград, негов 40- годишен съгражданин и 21- годишният хасковлия Мюмюн С. При обиска в жилището на последния в квартал “Червена стена” били намерени 4 хиляди и 300 хапчета. Акцията по залавянето е съвместна между полицейските дирекции в Хасково и Кръджали. 

“Сан Марко” подгизва. ВиК: Строен е над канал. От месец под магазина блика вода. Майсторите твърдят, че няма как да стигнат до аварията.

Отварят луксозна къпалня в Баните. Заради лоша хигиена обществената баня в курорта Минерални бани бе запечатана. Само на 5 метра от нея обаче след няколко месеца ще отвори врата луксозна къпалня.

Нихат Кабил поиска Атаман за заместник. Замобластният управител на Хасково Мехмед Атаман е бил пожелан за заместник министър на земеделието и горите. Със сигурност Атаман, който е и областен шеф на Движението за права и свободи, няма да бъде пратен в София преди вота. Друга новина от визитата на цялото политбюро на ДПС в региона е, че кметовете на движението, които на 20 май постигнат в общините си гласове равни или по- високи от тези на вота през 2005 година за Народно събрание, автоматично ще бъдат номинирани за кандидат- кметове тази есен.

Хасково без финалист на национална олимпиада. Нито един от петте участници от областта не се класира на челна позиция в олимпиадата по математическа лингвистика. Единствена Мануела Артинян от домакина ПМГ спечели най- много точки и заслужено получи награда. Първи в крайното класиране е Йордан Механджийски от Благоевград.

Темата намира място на първа страница и в Хасковска Марица, но акцентът е друг.

Шампиони от олимпиада бягат в чужбина. За чужди университети ще заминат тримата призьори на националната олимпиада по математическа лингвистика, която се проведе в Хасково през уикенда. Въпреки, че представянето им гарантира прием без изпит в няколко български ВУЗ- а, младежите обавиха, че обмислят да напуснат страната.

Продължавам със заглавията от Хасковска Марица.

Болна с перитонит отказа животоспасяваща операция. При писмено несъгласие за лечение медиците са безсилни, гласи законът. Вестникът припомня как преди по- малко от месец 19- годишна тийнейджърка отказа лекарска помощ и на своя глава напусна харманлийското родилно отделение, въпреки предупрежденията.Броени дни след това момичето издъхна от тежка кръвозагуба и увреждания.

Бирници влизат в къщите на длъжници. От днес публични изпълнители на Агенцията за държавни вземания атакуват борчлии. С до 5 хиляди лева висят на държавата близо 50 хиляди души, научаваме от дописката.

Всяка трета кола на пожарната извън строя. Развалените автомобили няма да ни попречат да си свършим работата, категорични са огнеборците месец преди лятото.

Глоби за просрочени заявления за евросубсидии ще се налагат след 7 дни. Изтичат сроковете за подаване на заявления за кандидатстване за евросубсидиите. До четвъртък документите се приемат в общинските земеделски служби. Още 5 дни след тази дата се подават в Разплащателната агенция. Крайният срок е 11 юни, но за периода след 15 май ще се начисляват глоби в размер на 1 процент от евентуалната субсидия за всеки просрочен ден.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button