Преса

Преглед на печата- 25 юли

Преса „Новинар Юг”: „Загинал миньор оценен на 360 лв.”- челно информира изданието и допълва, че семейството на загиналия при трудова злополука Тенчо Тенчев мизерства, заради неприключило дознание и липсващо становище от НОИ.  

„И Свиленград обяви бедствено положение”– съобщава „Новинар. Най- критична е обстановката в с. Младиново, обкръжено от огъня. До второ нареждане се отменят ученията на полигона край Корен.

И още по темата: „11000 лв. хвърлят за борба с огъня”; „Над 2 млн. лева изгоряха в пожарите”; „Последна пожарна в Хасково гаси вчера две вили на „Орфей”

„26 се пържат под ключ в Инфекцията” – водещата тема в „Новинар”. От нея става ясно, че в хасковското отделение няма климатици, свижданията и излизанията на болните от там е строго забранено. Повечето от тях са с висока телесна температура, а всички стаи са южни.

„ХЕИ запечатва магазин, продавачката с хепатит”; „Нов рекорд- 42,6 градуса вчера”; „В Хасково въпреки забраната: По 2 камиона в минута през едно кръстовище”- заглавия от страниците на „Новинар Юг”.

„Носят алкохол на баба в старческия дом”– така ни посреща на първата си страница вестник „Хасковска Марица”. Пред вестника директорът на социалното заведение заявява, че криворазбраната грижа за близките може да ги умори в жегите.

И тук се срещаме с огнената тема под заглавия:”Младиново гори, Одрин обещава помощ”; „Огънят пълзи на юг, Свиленград в бедствено положение. В Харманлийско дете сапси 30 души, 90- годишен старец брани Черепово цяла нощ.”

„Наркотрафикант не иска в ареста, моли за климатик”- пише „Марица”, като допълва, че Джумхур Атак пренасял дрогата, защото бизнесът му фалирал.

На страниците на вестника четем още:„Спират инвестиции за 250 милиона евро в Свиленград”; „3395 нови возила в Хасково”; „Само едно дете инвалид с помощ за обучение”;

„Тоалетна на строеж усмърдя улица”- алармира от втора страница „Хасковска Марица”. Сглобено от ламарини WC ползват строители на ул. „Кирил и Методий”. Нищо не задължава строителите да ползват химически тоалетни, допълва „Марица”.

Поглед сега и към страниците на седмичникът „Тракия XXI век”, където отново водещо е заглавието „Хасковско в пламъци”. Стихията погуби хиляди декари гори и десетки сгради в Тополовградско, Харманлийски и Хасковско.

9 млн. евро за канализацията на левия бряг на р. Марица”; „Ще изграждат Център за обществена подкрепа”; „60 години Димитровград: Литийно шествие и звезди от естрадата за празника”;

„Фирмите в региона масово не внасят осигуровки”– пише „Тракия”, след проверки на НАП. В нарушение са хванати 156 юридически лица от общо 159 инспектирани.

В „Тракия XXI век” четем още: „Предизборното заиграване в Димитровградско започна. Мъглявина обгръща претендентите във вота”. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button