Преса

Плеглед на печата – 1 август

Преса Новинар Юг: “Издирван мотор на РПУ скрит в частен гараж”. Помещението на димитровградската улица “Иван Вазов” запечатано, служебното БМВ е от осъден немски дарител.  

“40-годишен почина от топлинен удар” друго водещо заглавие с продължение на трета страница на вестника. Починалият е на 40 години от Димитровград. Това е първата жертва на жегата в региона.

“Откраднаха четвърт тон домашна ракия” съобщава още на първа страница Новинар Юг. Скоросмъртницата отмъкната от къща в с. Райново. Към подробностите за кражбата в дописката е отбелязано, и че от началото на годината в цялата област е платен акциз само за 63 литра.

“Марица до коляно край Свиленград”. Това е едно от най-ниските измерени нива на реката в района на Хасковска област. Екстремно ниски са нивата на реките около Хасково, отчитат пред вестника от Националният институт по метеорология и хидрология – клон Пловдив.

“Връщаме педофил на Нейно Величество”. 57-годишният Питър Милинг, изнасилил 24 момчета, бе задържан на ГКПП Капитан Андреево. С решение на окръжен съд, вчера той бе екстрадиран за родината си. Властите там предполагат, че мъжът е част от педофилска мрежа на Острова.

Още от заглавията в Новинар Юг – Пипнаха 30 кг злато в автобус за България, Българин арестуван за трафик на хора в Турция, 5 г. грозят богаташ за 18 костенурки, Новите линейки от днес в движение.

Хасковска Марица открива броя си със следното заглавие – “Пращаме в Англия изнасилвач на 24 деца”. Питър Милинг се гаврил с момчетата в Мидълзбро.

“Хранят с крадени животни бедните в приюта”. Твърденията определящи темата на другата водеща публикация са на хора от село Узунджово. Там се помещава вторият в страната църковен приют за бедни. Серия кражби на магарета в Узунджово провокираха съмнения, че месото им се продава на безценица на приюта. Според хората трупното месо попадало в менюто на 40-те мъже и жени без да е преминало през задължителните проверки. Имам документи за продуктите, обвиненията са предизборни нападки, твърди пред вестника управителката на приюта Донка Тонева.

“Напрежение сред стопаните клати етническия мир” пише в друга дописка вестника. Зърнопроизводители готвят протести. Държавата субсидирала яко само тютюнопроизводството.

“Пожар вилня в Йорданово, селото на воден режим”. Хората в паника заради пресъхналите чешми. Стихията затвори пътя между Симеоновград и Райново.

В Хасковска Марица пишат и за – Мошеници мамят с пари по спирките, Наградиха петимата герои от Черепово, Нова помпена станция спря безводието в 3 села, Поставят 444 цветни контейнера за разделно сметосъбиране.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ели
Ели
01.08.2007 16:00 16:00

Кога кмета ще разшири улица „Петрич“? Омръзна ни да чакаме. Ние тука също сме граждани на град Хасково. Лъжите ни вече повече от 10 години.

Back to top button