Преса

Преглед на печата – 2 август

Преса Новинар юг: Цялото тракийско злато в музея до Александрово. Експонати от цяла Тракия ще събере под покрива си Музеят на тракийското изкуство, чието изграждане до гробницата в село Александрово е финансирано от японското правителство. Това стана ясно при вчерашното посещение в областния град на японския посланик у нас Коичиро Фукуи и културното аташе на посолството госпожица Юки Такахаши. Миналия ден Негово превъзходителство и външният министър Ивайло Калфин размениха ноти за дарението на стойност 2,5 милиона долара.  

Обърна се военен камион, 13 войници потрошени. Мъжете в униформи катастрофираха между селата Малево и Корен. Късно снощи на помощ на хасковските медици пристигнаха неврохирурзи, коремни хирурзи и травматолози от Военномедицинска академия.

НДСВ гласи замкмета Васил Русев за замминистър.
Един инженер би стоял по- добре в строителното министерство от Милена Костова, коментира за вестника Динко Динев, лидер на жълтите в Хасково.

Диана Дончева скара Близнаков с царя. На заседание на Политическия съвет, проведено миналия ден, Олимпи Кътев предложил за уволнение областната координаторка Дончева. Военният министър обаче Веселин Близнаков скочил да я защитава, което вбесило Симеон Сакскобургготски и той напуснал залата. Според източници на Новинар юг предложението за омахване на Диана Дончева дошло от хасковският жълт депутат доктор Ясен Янев.

В Хасковска Марица откриват броя с информация от Тополовград.

Камиони рушат моста до село Срем. От няколко години той се огъва под тежкит етоварни камиони “Магма”, превозващи инертни материали от турското предприятие “Шише Джам” в Разград. Отровиха ни с прахоляк, жалват се местните хора.

Трима срещу Иванов на изборите, засега
. ГЕРБ, АТАКА и БСП до дни обявяват кандидатите си за местния вот. С голяма степен на сигурност може да се каже, че срещу Георги Иванов, който пръв обяви намерението си да се бори з анов кметски мандат, ще се изправят Георги Узунов, Антон Иванов и Недялко Вапцаров.  Очаква се до дни БСП да реши окончателно дали да подкрепи Узунов и под каква форма. По неофициални данни в полза на дългогодишния директор на биренат афабрика и управител на ВиК работят както хора от близкото обкръжение на лидера Иван Станчев, така и оттеглили се от активната политика, но запазили влиянието си не само в града, но и на “Позитано” 20, соцфактори.  Строителният предприемач Антон Иванов е предпочитаният кандидат на ГЕРБ, както и ан сдружение ЕДП. Шефът на отдел в БТК Недялко Вапцаров ще се бори за кметското място от името на АТАКА.

Арестуваха тракторист, подпалил гора
. 43- годишен хасковлия е в ареста за това, че е предизвикал пожар между селата Дряново и Тенево край Симеоновград.

Менингит уби 29- годишна жена от Хасково. Тежката вирусна инфекция взе две жертви от началото на лятото.

Въпросът на фотоанкетата днес: Има ли Хасково потенциал за туризъм? 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button