Преса

Преглед на печата- 10 август

Преса „Новинар Юг”: „Атаман купи на търг „Козлето”– челно съобщава изданието, като отбелязва, че за емблематичния в миналото ресторант на Кенана фирмата на зам.областния управител е броила 140000 лева. 

„Изнасят 200 кончета за месо в Италия”– водещата тема в „Новинар” тази сутрин. Собственикът на конефермата в село Студена Демир Сарафов доставя млади жребци и за Франция.

„Нулева година за пчеларите”; „2200 ловджии излизат на 18-и”; „Камиони трошат път до гробище. Необходимост от патрул на КАТ в района, споделят пред вестника работещи в магазин в гробищния парк”- четем на първа страница в информационния всекидневник.

„70 зарязаха здравните си карти за чужбина”
– информира още вестника.Третият поред в списъка на местния клон на фирма „Ким- 2000” се отказал да си вземе медицинския документ.

„СДС- Маджарово мина в ЕДП, издигат Атанас Димитров за кмет”; „Манолов се кандидатира отново като независим”; „Пинчев и Личев заедно на изборите в Димитровград”– това са част от политическите акценти в „Новинар”.

„Край Александрово има още тракийски гробници”– съобщава от страниците на „Новинар Юг” археологът Ирко Петров. Изграждането на музейния център ще доведе до оживяване на целия район около селото, смята специалистът от Хасковскя исторически музей.

„Рутинна операция едва не уби свиленградчанка”– заглавие, с което ни посреща вестник „Хасковска Марица”. Като я отворихме, беше истински хаос отвътре, твърдят хасковски медици. Нямам впечатление, че е рязано безобразно, контрира шефът на свиленградската болница. Заради тежкия случай с Катя Карева Хасково остана без грам кръв, карат резерви от Пловдив.

„По две сметки за ток ще чакат абонатите”– водещо информира „Марица” и обяснява, че двойното отчитане е заради поскъпналия ток. Двете фактури ще са за един период от около 30 дни.

Политическата тема тук е на всички страници: „Изборният бизнес танц: дясно, ляво, две напред”– пише вестника. Финансовите потоци за кампанията- главно от партийни фирми. Може ли общинското предприятие да влияе на октомврийския вот?

И още по темата: „Едрият бизнес с ГЕРБ и БСП, Доган иска трима съветници”; „ДПС и НДСВ заедно на изборите? Коалицията възможна, но не и в Хасково, смятат лидерите на двете формации”

„Наш посланик оглежда ГКПП.”– пише „Марица”.Посланик Андрей Караславов се среща с ивайловградския кмет Стефан Танев, заради откриването на новия пункт за Кипринос.

На страниците на „Хасковска Марица” ще прочетем още: „С дирижабъл откриват скулптурата „Полет” в Димитровград”; „Жители на Бабаески и Кешан ще учат български, чрез съвместен проект с Харманли”; „ Маркираха защитена местност в района на Маджарово”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button