Преса

Преглед на печата – 14 август

Преса Новинар Юг: “9 г. затвор за шивашки бос” е челното заглавие във вестника. Управителят на “Сатекс” ООД Зеки Шакин бе арестуван на 5 март с 5.330 кг. хероин в понтиака.  

“Свършват местата за вечерното” е тема на другата водеща публикация. В хасковската гимназия по лека промишленост вече са заети 26 от 30-те определени бройки. Срокът е до 1 септември. Още образователни заглавия – В Свиленград закриват фермерската паралелка, Допълнителен прием в две специалности в ПУ.

“Тежкоболна без кръв в ОАРИЛ, никой не дава”. 60-годишната свиленградчанка се нуждае спешно от рядката А отрицателна група. По Дарик радио беше огласена молбата и телефонът на Бисер Тенев, син на болната жена. Никой не откликва, казва той пред вестника, стигнах до там да търся хора за платена кръв.

“Пратиха шефа на РЗ “Полиция” в отдел”. От вчера Ангел Цанков е преназначен на друга длъжност, пише вестника като цитира отлично осведомени свои източници. Сега Цанков е началник отдел “Охрана на обществения ред и превенция” в ОДП-Хасково.

Новинар Юг публикува в броя си днес интервю с травестита Иван от интерната в Динево. “Ще си направят бюст в Германия и ще се омъжа” казва той пред вестника. 17-годишиният травестит проституира от 6 години на “Орлов мост” и софиаската централна гара. Изпращат го в интерната за момчета в хасковското село Динево.

Още заглавия от вестника – Яйцето скача със стотинка на ден, Спряха пожар до Клокотница, Трите модула за моста са готови, вдигат ги в сряда, Хванаха злато за 640 бона в тир и автобус.

Хасковска Марица: “Инкасатор надписва киловати, EVN пас”. Голямо разминаване в отчетения и действително изразходвания ток от хасковско семейство установи експертна проверка. Ощетеният за пореден път клиент ще се жалва пред Шишковиц и ДКЕВР.

“200 лв. за комплект учебници, родителите в шок”.
Между 40 и 100 лв. по-скъпо ще струват помагалата тази есен. Рекордът държи пакетът помагала за осми клас на езиковите гимназии, който тази година ще се продава за 200 лв.

Друго тревожна заглавие – “Изчезна животоподдържащ уред в дом “Надежда”. Помпата, с която ежедневно се влива лекарство на болният от таласемия Мустафа, е изгубена в района на дома. Помогнете ни да я намерим, апелира чрез вестника директорката на дома Антоанета Каменова.

“43 деца зад решетките след хайка по баровете”
. Акцията е проведена на територията на Харманли. Децата са изведени от двата бара в центъра на града. Наред с питейните заведенията полицаите са проверявали и интернет залите.

Още акценти от вестника – Компенсират 7 фермери за сушата, Възобновяват градежа на храма в Орфей, 10-метрово свалчище блокира улица, Щабът на Узунов в паника, Бонев с най-много номинации.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button