Преса

Преглед на печата – 17 август

Преса Новинар Юг: 1,20: Хлябът проби кошницата. Самунът от 700 грама в магазините скача отново през есента, категорични са производители. Според тях цената е логична, ако се гледа схемата 2:4:6, по която стана ценообразуването. При 400 лв. за тон пшеница и 600 лв. за тон брашно, е закономерно хлябът да струва 1,20. Пред вестника обаче шефът на едни от най-големите хлебозаводи в Хасково – Димо Видев, казва че твърденията за ново увеличение са спекулативни.  

“Кухните в социалните заведения са мръсни”. Тази констатация на специалисти от РИОКОЗ е публикувана на първа страница. Освен с мръсни кухни, социалните заведения в областта са и с лоши битови условия. Проверявани са домове за сираци, стари хора и за лица с психически увреждания. Издадени им са предписания.

“Без “Биг Брадър” на 15 септември”.
Улиците в областния град ще отворят врати без охранителни камери на 15 септември. В бюджета на община Хасково са заложени 100 000 лв. за охранителни камери, но все още обществената поръчка за камерите не е обявена.

“Осъден за измами жали 6 г. затвор”
. Емилиян Велинов има 11 изтърпени присъди, ужилил наивник веднага след излизането си от ареста.

“На 9 септември владиката освещава в Узунджово” тема на друга публикация в Новинар Юг. Иконостасът в “Успение Богородично” вече е монтиран. За първи път в него е вплетена молитва на глаголица и двойната спирала на живота, казва майсторът й Дарин Божков.

Още от заглавията в Новинар Юг – За Деня на Хасково с нова галерия, Без силикон в листата на ГЕРБ, Още 14 дни бунарите гратис, после глоби, Половината слънчоглед прибран, цената нагоре.

Хасковска Марица: “Лекари отказват помощ на 9-годишно болно дете”. Майката на 9-годишния Георги, твръди че, близо час лекари от втора поликлиника са отказвали да прегледат детето й. Синът ми бил в чужда листа, затова го отпратиха, твърди Тони Караманова. Никога не сме връщали пациент, длъжни сме да питаме кой му е джипи, контрират от поликлинаката. До 18-годишна възраст прегледите са безотказни и безплатни, сочат разпоредбите на Здравната каса, подчертава вестника.

От другата водеща публикация разбираме, че има – “Хайка за трафиканти на цигари край границата”. Специално сформиран отряд от свиленградски ченгета тараши наред заподозрени в Капитан Андреево. Основна цел на полицаите били прекупвачите на цигари, които ежедневно изкупуват тютюневите изделия от т.нар. “мулета”.

“Болни вземат отпуск, за да се лекуват”
. 140 чакат обезщетение от НОИ заради грешки на джипита и работодатели.

“Обличат и обуват бедни първолаци”. Отпускат помощи само ако доходът е под 200 лв. месечно на човек в семейството.

Предизборните заглавия – “8 от 11 общини преизбират кметовете си наесен?” Интрига на изборите в Димитровград, ДПС решава за вота в Маджарово. Румяна Бозукова още не е решила, Петър Пашов чака думата на БСП. Още публикации – И ДСБ подкрепи Манолов, ГЕРБ вади д-р Митрушев за кмет на Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button