Преса

Преглед на печата – 5 септември

Преса С информация за частна ритуална зала в квартал „Република” вестник „Новинар юг” посреща читателите си на първа страница. На едно място длъжностно лице от общината ще бракосъчетава и ще се вихрят гюбеци. Новото гражданско се намира източно от последните къщи на квартала.  

Втора поликлиника се самопогреба, е голямото заглавие от втора страница. Лекарите от здравното заведение са предплатили кабинети в нови сгради. Няма да участват в предстоящия търг за продажба на сградата, обявен от „Булгартабак”. Въпрос на дни е Втора поликлиника да спре да работи като здравен обект.

Две политически заглавия на втора страница на вестника: Хасковският депутат от ДПС Рамадан Аталай е работил за бившата Държавна сигурност, съобщава дописка. НДСВ и още пет формации скачат на БСП в Любимец. Широка коалиция издигна независимия кандидат за кмет Мария Станкова, която ще участва в изборите срещу настоящия градоначалник на Любимец Янко Кючуков.

4 часа висене за книжка в КАТ, е темата на друга публикация в изданието днес. Мудната процедура по обработка на документите създаде навалица пред гишетата. Нямаме достатъчно хора, оплакват се от КАТ.

Закопчаха Пешо Алармата във влака за София,
информира челно „Хасковска Марица”. 43-годишният сериен грабител на таксиметрови шофьори е задържан след година издирване.

4 агенти на ДС от Хасково в парламента, е озаглавена водещата публикация. Това са Рамадан Аталай, Юнал Лютфи, Румен Сербезов и Цезар Карафеизов. Подозираният в принадлежност към службите Юджел Атилла се оказа чист.

Ракията и хлябът най-скъпи, констатира дописка на втора страница. Мръвката в областния град също чупи рекорда с високи цени.

И още от заглавията в „Хасковска Марица” днес: 44-ма с летен грип за 7 дни. Дървата 120 лева за тон, доставките след 15 дни. 120 години празнува Пожарната в Хасково.

В седмичника „Тракия” четем: Първанов откри новия площад в Димитровград, дядо Николай благослови града. Митрополит Галактион не дойде на тържествата по повод 60-годишния юбилей на Димитровград.

Ята от скакалци нападнаха Димитровградска община. Засегнатите места вече се пръскат с препарати.

Под заглавие „Червените искат Митето за кмет, пак вдигат статуята на Димитров”, вестикът публикува информация за предизборните решения на БСП в община Димитровград. Висшият съвет на партията обаче няма да даде пълномощно за кандидат-градоначалник на лидера на димитровградските социалисти Димитър Петров, прогнозира авторът на публикацията. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button