Преса

Преглед на печата – 16 юни

Преса„Хасковско с 4 пъти по-малко кръв, съобщава днешният брой на „Новинар Юг“. Доброволните донори в областта са 13 на 1000, препоръката на Световната здравна организация е да бъдат поне тройно повече.  

„Пожар изпепели „Щъркелите“, е другото водещо заглавие от първа страница. Култовият ресторант изгоря до основи след късо съединение, гръмнаха и 3 газови бутилки.

„Спешно Общинският съвет пак гласува закриването на школа“, пише още „Новинар”. Това се налага заради искането на Министерския съвет за цялостна стратегия за оптимизация, при липсата й държавата реже парите, допълва изданието.

„Вдигат наново църквата „Свети дух“
, е челото от четвърта страница. Калето в Минерални бани да стане туристическа забележителност № 1 в региона, пожелаха при освещаването му в събота.

„Пазарджиите поискаха по-дълго работно време“, е дописката с адрес Димитровград. Търговците на местния битак са поискали по-дълъг работен ден за летния сезон.

„Затвор грози роми, ловили костенурки“, четем още на новинарските страници. Два акта на лица от ромски произход съставиха експертите на РИОСВ за притежаване на костенурки. Санкциите са по Закона за биологичното разнообразие.

„Хасково осми по ново строителство“,
това е водещото заглавие в днешния брой на „Хасковска Марица”. 52 са вдигнатите сгради в областта през миналата година, изпреварваме градове с курортни центрове.

„Министерският съвет брои 6,8 млн. лв. за сградата на областта“, е другото по-важно от първа страница на вестника. Решението за сделката се очаква да бъде взето в четвъртък по време на правителствено заседание.

„4 години решетки за селски убиец“, пише още „Марица“. Това е присъдата за Карамфил Попов, който бе признат за виновен, че миналата година е застрелял Сабри Хасан в ставмболовското село Маджари. Обвинението, от умишлено убийство, бе замененено със смърт при неизбежна самоотбрана.

И още едно заглавие от криминалната хроника: „Килия за килъра от Въгларово“. Желязко Желязков, обвинен в зверското убийство на съселянина си Румен Орлинов, остава в ареста, след като съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

„Наша делегация на изложение в Украйна“, информира още вестникът. С полет през Истанбул за Украйна днес заминава бизнесделегация, ръководена от областния управител Райна Йовчева.

„Кметът на Свиленград и бизнесмени на форум в Москва“, „Покриват пазара в Любимец“, „Забраняват къпането в язовири в тополовградско“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button