Преса

Преглед на печата – 8 юли

Преса„20 бона от Варна го пратиха на Уимбълдън”, пише „Новинар юг” днес. Става въпрос за 17-годишния тенисист Григор Димитров, който грабна шампионската титла. Хасково не тачи Григор, казва с обида Господин Димов, дядото на шампиона, е допълнението към заглавието. 

„Стоп на шашмите с „трошките”, е другото водещо заглавие от първа страница. Министерството на финансите даде зелена светлина на община Хасково сама да определя какви застрахователни оценки ще приема.

„Лепнаха 10 години решетки за старо убийство от 1994-а”, е водещото от криминалната хроника. Гошо Митев умишлено е прегазил с автомобил пастира Киро Раев, реши съдът. Вестникът цитира и адвокат Дамянов, който казва: „Няма такова нещо, ще обжалвам”.

И още едно криминално заглавие: „Преразпитват антимафиот по делото срещу Куйович”. Антимафиотът от Стара Загора Калин Явашев трябва да бъде преразпитан днес от Окръжния съд по делото за трафик на дрога срещу черногореца Будимир Куйович.

„2000 лв. глоба за две площадки за въглища”, пише още вестникът. Глоби по 1000 лв. са наложени на собствениците на две площадки за производство на дървени въглища от служители на Регионалната екоинспекция.

„Димитровград с две уникални косачки”, информира изданието. От това лято зелените площи в града се обработват от две модерни косачки – тип бъги.

На челната си страница „Хасковска Марица” цитира военни специалисти, които казват: „В Корен бомби няма”. При провеждане на учения нужните боеприпаси се съхраняват на определени места под контрол, заявява подполковник Николай Бонев, който е началник на полигона.

„Огън изпепели 600 дка жито, пламна гора”, е друго от заглавията от първа страница. Комбайн подпали нива край Горски извор, пожар вилня край Дъбовец.

Още едно заглавие от челната страница: „Бавят пробите на отровените деца в Харманли”. По първоначална информация резултатите от анализите на пробите трябваше да са готови вчера.

На трета страница вестникът публикува заглавие, придружено със снимка: „Сточна гара превърната в сметище”. Мръсотията е нахвърляна безразборно навсякъде и дразни живеещите наоколо.

„7 акта и 10 предписания издаде РИОСВ през юни”, пише още „Марица”. 50 обекта са проверили експертите от Регионалната екоинспекция през юни.

„С SMS плащаме сметката за вода, цифровизират Хлябово, белите маратонки – хит в Хасково” – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button