Преса

Преглед на печата – 12 август

Преса„Свиленград си купи летище”, съобщава във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг”. Модерна индустриална зона изниква на терена от 92 581 кв.м., разположен край пътни артерии за Гърция и Турция, допълва вестникът. 

„Бомба помля чейнджбюро”, е другото чело от първа страница. Обектът в Хасково е собственост на софийска фирма за масажи. Към материала е поместена и снимка, на която служител на ДОТИ оглежда с лупа събрани частици след взрива.

„Регионалният инспекторат по образованието с трима началници, няма кой да подписва”, четем още на новинарските страници. Директор на хасковско школо и експерт от Инспектората потърпевши от патовата ситуация.

„75 маси на битака в Димитровград незаконни, местят ги”, пише още „Новинар”. До 2 месеца пращат търговците от бул. „Стамболов” в западния край на димитровградския пазар, ще плащат 4 лв. на квадрат по-малко.

„Запорират имоти за 276 бона на авер на Куйович”. Имотите, прехвърлени от бившия митничар от Свиленград Михаил Янков на трети лица, е поставил под възбрана Окръжният съд по искане на комисията „Кушлев”.

И още две криминални заглавия с адрес Свиленград: „Задигат каса с 2700 лв. от пункт за скрап” и „Непълнолетни призовани за свидетели срещу майка си”.

„Пътници 5 часа прави в автобус от морето”, е водещото заглавие в броя на „Хасковска Марица” днес. Дублирани места по линията Ахтопол – Кърджали превръщат в ад края на почивката.

„Селски кмет цанен за фелдшер в Гарваново”, е по-важното от втора страница. Към заглавието има и две подзаглавия: „Изряден съм, напада ме човек, загубил изборите, твърди Иван Каранейчев” и „Здравната каса следи само договорите с джипитата, не и със средния персонал, обясняват оттам”.

„1,3 млн. лв. за бедствия в две общини”, съобщава още „Марица”. Парите, предназначени за Свиленград и Симеоновград, са за превенция на бедствия.

„Стипендии за 18 даровити учиници”, е друга от дописките в новия брой. Удостоените момичета и момчета са извоювали престижни награди на национални конкурси по танци, литература и астрономия.

„Един кандидат за културата”, четем още в броя. Анна Йорданова е единственият кандидат, допуснат до конкурса за шефското място на дирекция „Образование, култура и младежки дейности” в общинската администрация.

И три заглавия с адрес Димитровград: „Гърци на лов в димитровградско”, „85 деца в Лятната академия по изкуствата”, „Чистят алеи празнично” – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button