Преса

Преглед на печата – 19 август

ПресаНовинар Юг: “6 ранени при удар на БМВ с бус” е водещото заглавие във вестника. Между селата Конуш и Козлец е станала свирепата катастрофа.Шофьорът на автомобила Асен Митков от Хасково в критично състояние. Двете му деца, на 10 и 13 години, се отървават с леки травми.Според пътните полицаи причина за инцидента е навлизане в насрещното платно на водача на БВМ-то. Най-вероятно той е придприел неправилно изпреварване.

“По трима на ден в Психото” е челното заглавие в Новинар Юг. 612 суши са били приети за лечение през първото шестмесечие на годината в областния диспансер за психични заболявания. Сред хоспитализираните има и 20-годишни младежи, става ясно от дописката.

“32 горят с глоби, не се подчинили на пожарната”
пише още на страниците на Новинар Юг. Санкциите са по Закона за МВР и се прилагат в случаите, когато граждани или фирми не спазват противопожарните норми за безопасност. Наложените глоби са от 200 до 2000 лв. Публикацията информира и за пожарите през последните дни- 43 пъти гасиха през уикенда в региона. Деца палят къща в Харманли, играли си с огъня.

“Блоковете за социално слаби готови до края на годината”
пише в друга дописка. 4,5 млн.лв. собствени средства влага община Хасково в жилищата на ул. “Георги Кирков”.

И тема за сагата с бившият шеф на регионалният образователен инспекторат –  “Златева: четвърти рунд в Страсбург”. Вчера, завърналата се като началник на РИО след решение на съда Мариела Златева получи възстановителната си заповед с дата 18 август. Веднага след това обаче й е била връчена втора заповед, с която се прекратява трудовото й правоотношение, а като аргумент в нея е посочено, че длъжността трябва да се заема от държавен служител. Златева твръди, че и по статут, и по съдебно решение е държавен служител и ще отнесе случая си в Страсбург.

Хасковска Марица открива броя си с новината за тежката катастрофа – “6-членно семейство оцеля в свирепа катастрофа”. Жегата и високата скорост виновни за кървавия инцидент край Козлец. Роднини на пострадалите нахлуват в Спешното, гонят ги с полиция.

“Заради безплатните учебници хасковски книжари стават търговци на мебели” друга тема от първа страница на вестника. Просветното министерство удари бизнеса с въвеждането на безплатни учебници до 7 клас.Търсим начини за измъкване, твърдят хората от бранша, пред вестника.

“Ниски цени свиват площите със зърно” четем още в Хасковска Марица. При 500 лв. за тон слънчоглед и 220 лв. за пшеницата ще засеем по-малко за догодина, казват производителите.

В друга дописка четем – “ОбС продава тротоар и спирка без знанието на кмета”. Със сделката за 200 кв.м. от центъра на Караманци, съветниците от Минерални бани възмездяват ощетена с 67 кв.м.

И още едно заглавие – Чудо – Намериха 1 милион за школски ремонт. Реконструкциите в “Кирил и Методий” ще съвпаднат с учебната годината; Отвориха пожарен изход на най-старата детска градина; Разбиха паянтови стени в “Л.Каравелов”, в “Н.Вапцаров” оправят тоалетните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button