Преса

Преглед на печата – 29 септември

Преса94-годишен прогледна след операция”, информира „Новинар Юг” в днешния си брой. Йордан Георгиев е най-възрастният пациент в очното отделение на димитровградската болница, допълва изданието. 

„Трима на очна ставка днес за убит ученик”, е друго заглавие от първа страница. Прокурорският свидетел Христо Ташев, Валентин Колев и Радослав Радев ще отговарят едновременно пред съда.

И още от криминалната хроника: „Полицаи атакуват нива с марихуана”. Криминалисти иззеха 140 стръка канабис от запустяла нива в тукашния квартал „Хисаря”.

„Музеен шеф предлага: Музей на обсадната техника край Мезек”
, е дописката с адрес Свиленград. Слагат в куполната тракийска гробница копие на открития през 1931 година бронзов глиган.

„Хасково купува 200 нови „бобъра”, четем още на новинарските страници. Съдовете за смет ще бъдат разположени в жилищните квартали на града, част от старите отиват по селата.

„47 наказани с труд, не им дават работа”, пише още „Новинар”. 47 димитровградчани миналия месец са били наказани с полагане на 5 дни обществено полезен труд на територията на Общината.

„4000 евро на кв.м. искат за бутик в центъра”, е водещото заглавие в „Хасковска Марица” днес. Магазинът в сградата на Историческия музей офериран тайно в агенция, допълва вестникът.

„Бопаджии щурмуват къщи в Харманли, 4-ма в ареста”, четем още на първа страница. Спецоперацията има връзка с покушенията над полицая Латю Латев, цитира вестникът запознати.

„Бедни не щат да работят, режат им помощите”, е челото от трета страница. 14 социално слаби отсвирват задължителните пет дни обществено полезен труд.

„Родители искат автобус за децата си”, пише още „Марица”. Учениците от Болярово пътуват с маршрутка до града.

„Канят Първанов на тракийски събор”, е друга от дописките във вестника. Съюзът на тракийските дружества е поканил президента Георги Първанов на национален възпоменателен събор в Маджарово с събота.

„Ротарианци садят дръвчета”, „Изчистиха гора край Свиленград, превърната в сметище”, „Стамболово чества 25-годишен юбилей” – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button