Преса

Преглед на печата – 20 октомври

Преса„500 лв. глоба за баща, дал бира на детето си”, пише „Новинар Юг” днес на челната си страница. 1500 лв. ще отнасят търговците за продажба на порнографски материали, гласи нова общинска наредба в Хасково. 

„Арестуваха каналджийски бос”, е другото водещо заглавие от първа страница. Хубен Медникаров задържан, след като вкарал в България четирима иракчани. Военен съд го прати зад решетките преди 2 години, допълва вестникът.

И още една дописка от криминалната хроника с адрес Свиленград: „Осъдиха 269 гастарбайтери”. За престъпления, свързани с нелегално минаване на границата през юни, юли и август, са образувани 186 дела, по които са осъдени 269 души.

„Магето си върна Крум в байтошов балотаж”, четем още на новинарските страници. Георги Ангелов ще кметува с условна присъда. Кандидатката на ГЕРБ Минка Илиева изгуби изборите само с три гласа.

„Икона от руската църква за „Свети Иван Рилски” в Харманли”, пише още „Новинар”. Представителят на Руската православна църква отец Александър дари на местния храм „Свети Иван Рилски” икона на Александър Невски в сребърен обков по случай 70-годишнината му.

„Край Александрово до месец приключват градежа на копието”, съобщава изданието. Градежът на копието на Александровската гробница ще бъде завършен до месец. То ще се помещава в едното крило на музея на тракийското изкуство, който се строи край селото.

„Мамят с имоти, невписани в регистъра”, информира в броя си днес „Хасковска Марица”. Към заглавието има и две подзаглавия: „Продадените в Хасково жилища през 70-те и 80-те години все още не са отразени в правния мир” и „Покупките на земеделски площи са хит сред инвеститорите”.

„На жълт конгрес отнемат думата на хасковлия”, е челото от втора страница. Делегатите от региона сърдити на форума, оттеглят Васил Русев от ръководството.

„До 300 лв. глоба за спорт в градинките”, пише още вестникът. Глоба от 50 до 300 лв. ще плащат собственици на кучета, които пускат на свобода любимците си и други домашни животни в зелените площи, поляните, цветните фигури и детските площадки.

„Хасковлии хвърлят спестявания в имоти”, е водещото от трета страница. Завишено е търсенето на евтини парцели в Кенана, вилните зони и селата.

Само една първа награда присъди журито на международния конкурс „Проф. Недялка Симеонова”
, четем още в броя. 16-годишната Зорница Иларионова от София спечели музикалната надпревара в първа възрастова група.

„Дискутират правата ни в Европейския съюз”, „Бизнесцентър обучава земеделци”, „Искат мерки срещу безводието”
– всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button