Преса

Преглед на печата – 25 октомври

ПресаВъв водещата си публикация „Хасковска Марица” цитира кмета на Общината Георги Иванов, който казва: „Аталай, Бисеров и Стаматов поръчват атаките срещу мен”. И допълва, че проверката на ДАНС цели отстраняването му от властта. 

„Мъж мята стол по жена си, тя го ръга с нож в гърба”, е другото чело от първа страница. Съпрузите от Любимец се скарали заради телевизора.

Още една криминална дописка с адрес Димитровград: „Разкриха нелегален пункт за метали”. Икономически полицаи спипаха 43-годишен мъж, че е организирал незаконен пункт за изкупуване на черни и цветни метали.

„Откриха антична пещ край село Вълче поле”, е челното заглавие от втора страница. Археолози от България и Германия търсят в района следи от древна металургия.

„Министър оглежда жп-линията за Свиленград”
, пише още „Марица”. Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще направи оглед на хода на строителните дейности по проекта „Реконструкция и електрификация на жп-линията Пловдив – Свиленград” в понеделник.

„На форум разясняват правата ни в Европейския съюз”, е друга от информациите във вестника. Допълнението към заглавието е, че ЕС поставя човека в центъра на своята дейност, а не обществото като цяло, като учредява гражданството на Съюза и създава пространство на свобода, сигурност и правосъдие.

„Санират сградата на „В и К”, четем в броя днес. От дружеството вече са обявили обществена поръчка за изпълнител.

„Зарибиха и водоема край село Злато поле”, е една от добрите новини в изданието. След като преди дни бяха пуснати 50 000 шаранчета в язовир „Тракиец”, вчера бе зарибен и язовирът край димитровградското село Злато поле.

„Тракийци купуват къщата на Капитан Петко в Гърция” – дописка с адрес Свиленград. Националният съвет на тракийския съюз предприе акция по закупуването на родната къща на известния български революционер Капитан Петко войвода в гръцкото село Доган Хисар.

„Нощна служа за Димитровден”, „В „Лицо” показват „ФоторепортажиТЕ”, „Редят изложба на прочута рисувателна школа в Тополовград” – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button