Преса

Преглед на печата – 5 ноември

Преса„Хасково цака военните за порутени казарми”, информира с водещата си публикация „Новинар Юг” днес. За всяка сграда в неугледен вид Министерството на отбраната може да отнесе до 5000 лв. глоба. 

„По дело за подкуп будалкаме Брюксел за 30 лв.”, е другото челно заглавие от първа страница. Случаят с опиталия се да подкупи следовател Васил Василев отчетен като успех в борбата с корупцията, въпреки отменената присъда.

„Масларова откри социална дирекция за 200 000 лева”, е по-важното от втора страница. Социалният министър откри вчера в Свиленград новата сграда на дирекцията за социално подпомагане, която е предназначена да обслужва общините Свиленград и Любимец.

„Природоматематическата гимназия се руши и тече, родители негодуват”
, пише още „Новинар”. Елитното хасковско училище с години стои неремонтирано, държавата не го дава на Общината.

„Над 600 коли минават за час покрай театъра”, е друга от дописките във вестника. Чрез регулиране на светофарите на бул. „България” до Драматичния театър в града ще се търси ефектът на отпушването. Изявлението е на заместник-кмета Кирил Керанов.

„Поскъпнаха лекарствата в Хасково”, това заглавие е водещо в днешния брой на „Хасковска Марица”. Няма да продаваме на еднакви цени, цитира вестникът месни аптекари.

„1560 лв. такса смет готвят за фирмите”, четем още на първа страница. Голяма част от тях декларирали ниски отчетни стойности и плащали за боклука колкото голямо жилище.

„Мистериозен Сергей – получател на 120 кг бижута”, е водещото от криминалната хроника. Мулетата Даниела Данчова и Христо Петков остават в килията, реши съдът, е допълнението към заглавието.

„Хляб за 60 стотинки на бедни пенсионери”
, четем още на страниците на „Марица”. До десетина дни ще бъде уточнен механизъм за доставка на евтин хляб за бедни възрастни хора.

„Зърнопроизводителите пак на протест”, „Ремонтират старческия дом след четвърт век”, „Дариха книги на сираци” – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица”.

„Ябълковци пак срещу депото”, информира днес димитровградския седмичник „Тракия”. Избраха инициативен комитет от 14 души да защитава интересите на селото, търсят съдействие и от областния управител.

„Общината е готова да задели до 300 бона за проект „Красива България”
, пише още „Тракия”. Дофинансират и проекта „Кухни спасение”, по който от декември до февруари ще хранят безплатно възрастни и хора с увреждания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button