Преса

Преглед на печата – 4 януари

ПресаВ Свиленград бизнесът тъмен– темата е водеща за „Новинар юг“ днес. Това е заключението на регионалната статистика, след като станаха ясни данните да изминалата 2008-а година. Около 8 на сто е делът на свиленградска община в регионалната икономика. За миналата година заетите там са били 4500 души. 

Барак Обама ще запложда Баните– заглавието е под снимка на теленце. То носи името на новия американски президент заради черния си цвят и датата, на която се е появило на бял свят. Именно на 20-и миналия месец Обама се закле и встъпи в длъжност като държавен глава на САЩ.

Производители на сирене ни забаламосват с етикети, неотговарящи на съдържанието на продукта, информира друга публикация. Отгоре на това ни ментят и с цени, на които го продават. Това е установила новинарска проверка из едни от най-големите магазини в областния град.

Няма пазар за стоки за 23 милиона лева, е голямото заглавие от страница четвърта. Кризата ударила региона през ноември. Бизнес климатът се влошава.

Другите акценти в броя днес: Трима богослови чакат да преподават религия. 6 деца пипнаха хепатит А. Сменят тест от дрегер по смъртен случай?

Изгонете фалшификатора от мандрите!– челното заглавие на „Хасковска Марица“ днес. Пенсиониран професор продавал на мандри рецепта за сирене без мляко.

Взрив от хепатит А, 6 деца в болница, е водещата тема в броя. Заразата поваля малчугани в Тополовградско, причинителят е неизвестен.

Бизнесът стартира яко в 2008-а, срива се в края– друг акцент от първа страница. На 1 милиард 661 милион лева възлизат реализираните през миналата година продажби от структуроопределящите предприятия в областта.

Банките ни изнудват, твърдят строители, цитирани от „Хасковска Марица“ днес. Високите лихви и допълнителните обезпечения съсипват бизнеса.

И още от заглавията в днешното издание: Разбиха канал за гориво. 200000 лева за градинки спечели Ивайловград. Ремонтират медцентър в Свиленград. Станислав Видев стана зам.-кмет на Любимец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button