Преса

Преглед на печата – 11 февруари

ПресаНовинар Юг: „Пуснаха кризисни дънки по 1.95“ е водещото заглавие. Намалялата покупателна способност на хасковлии свали цените и в магазините за дрехи втора ръка. Най-евтината стока там е зимна шапка за 50 стотинки..

„Григор разплака чешки милионер“ е другата водеща тема. Хасковлията отупа Томаш Бердих с 2:1 сета в Ротердам, вече е първа ракета на България, пише вестника.

„Пенсионери се запасяват с евтини антибиотици“ четем в друга публикация. Става въпрос за възрастните хора от Димитровград, които купували най-слабите, но за това пък най-евтини антибиотици, за които плащали от 1.10 до 4.80 лева.

„Луд влезе сам в лудница“
пише още Новинар Юг. Ончо, щурмувакът на художествената галерия, доброволно се лекува след жалба от шефа на РИОКОЗ д-р Делчо Янев. В психодиспансера 47-годишният мъж, който нахлу в галерията и счупи прозорците на РИОКОЗ, ще лежи около месец.

„Народът коригира бюджета на 23-ти“
разбираме от друга публикация. За тази дата е насрочено задължителното обществено обсъждане на бюджета. Около 70 млн.лв. ще е финансовата рамка на община Хасково за 2009 година.

„ДДС врътки побъркаха търговците на цигари“ това е сред водещите теми в днешния брой на Хасковска Марица. За да не подават отчети за януари, бакалиите трябва да се дерегистрират до 16 този месец. Търговците бяха принудени да се пререгистрират по ДДС от началото на годината. Само месец след това изискването отпадна, припомня вестника.

„Сгрешен подпис изправя мъж на съд“ информира в друга публикация вестникът. Става въпрос за мъж, който е гласувал два пъти на изборите за президент през 2006 година. Подобен процес се гледа за първи път в страната.

Хасковска Марица пише още – Намериха злато в бикини, Кола откъсна пръстите на кантонерка, 31-годишен падна в кладенец заради куче.

Днес излиза и регионалния седмичник „Тракия XXI век“. „Финансовата рамка на проектобюджета на Димитровград е близо 30 млн.лв.“, водещо заглавие. На фона на икономическата криза няма да се предприемат големи разходи за реконструкции през 2009-а, налагат се и съкращения в сферата на образованието и здравеопазването, пише по темата.

Вестникът пише още – Закуски и безалкохолни родно производство бъкат от оцветители, Три мандри в Хасковско бълват фалшиво сирене, Търговците от Неделен пазар правят сдружение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button