Преса

Преглед на печата – 23 март

Преса„Местят битака с референдум“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Една четвърт от гласоподавателите в Димитровград трябва да поискат провеждането му с подписка.

„С пушки бранят земята на „Пушкаров“, е другото чело от първа страница. Шефът на областната дирекция „Земеделие“ Мустафа Емин с главна роля в скандалната заменка на над 95 декара край пътя Хасково – Димитровград, е допълнението в дописката.

„Мартенският сняг отказа 20 деца от олимпиада“, пише още „Новинар“. И допълва: 11-сантиметровата покривка не създаде проблеми в региона.

Още едно заглавие на образователна тема, придружено със снимка: „6 хасковски информатици отиват на финалите в Русе“. Шестима от възпитаниците на школата по състезателна информатика при Природоматематическата гимназия са допуснати до финалния кръг на 15-ата национална олимпиада по информатика, цитира вестникът  ръководителката Веселка Константинова.

„Върховната касационна прокуратура не подкрепя обвинението за убийство срещу близнаците“, е водещото от криминалната хроника. Касационните магистрати ще се произнесат по казуса „Илчеви“ в едномесечен срок.

„Проект за 1.3 млн. лв. пази Калугерово от наводнения“
, е челното заглавие от четвърта страница. Чистят коритото на река Мусачевска, укрепват двата й бряга с 2476 метра дига.

„Арестуваха сина на Яшарали Ахмед“, информира на първата си страница „Хасковска Марица“. Бащата не се е застъпвал за сина си, дори когато беше с пост във Външно министерство, е допълнението към заглавието.

„28 младежи осъмнаха затрупани на „Аида“, дописка също от челната страница на вестника. Няма пострадали, вчера следобед всички бяха по домовете си живи и здрави, цитира изданието дежурните от Гражданска зашита.

„Сини драми в Хасково“ е челото от втора страница под рубрика „Избори 2009“. Към него има и две подзаглавия: „От СДС не искат Чачев за водач на общата листа, бил бивш комунист“ и „Областният лидер Янко Велев пред изключване, той отрича“.

„Грък иска земите на две села срещу зърно“, четем още на страниците на „Марица“. Ровят архиви от 1914 година заради компенсации.

„Животновъди притискани за 3.50 лв. на кг агнешко“, информация от втора страница. Месарски фирми притискат животновъди от Хасковско да им продават агнешкото по 3-3.50 лв. за кг живо тегло. В същото време фермерите не искат и да чуят за цена, по-ниска от 4.50 лв., за да не са на тотална загуба.

„Бистрят условията за бизнес“, „Дават кредит за битова техника от 100 лв.“, „Димитровградските общинари боядисват катерушки“
– всичко това -в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button