Любопитно

Хасковският театър спечели голямата награда от фестивала „Чудото“

Хасковският театър „Иван Димов“ е носител на най-голямата награда в I-ия Национален фестивал на комедийните спектакли „Чудото“, който се проведе през изминалата седмица в Павел баня.

Спектакълът „Роднини“ заслужено получи отличието, след трудния избор, пред който беше поставено журито в лицето на: Ивелин Керанов – актьор и режисьор в ДТ „Гео Милев” – Стара Загора, Дарин Маринов – директор на Държавен куклен театър – Стара Загора, Пламен Петров – директор на Художествената галерия в Казанлък и д-р Йордан Гечев – председател на Организационния комитет за провеждане на Фестивала и родственик на Чудомир.

Още един приз зарадва хасковският театър. Отличието за най-добрата мъжка роля „Лъжлив Съби“ бе присъдено на Николай Урумов за ролята му на чичо Иван в „Роднини“ и Хаджи Генчо в „Българи от старото време“ – постановка на ДТ Ловеч.

ТеатърВ конкурсната програма участваха още спектаклите „Не сме от тях” на Търновския драматично–музикален театър „Константин Кисимов”, моноспектакълът на Кръстьо Лафазанов „КОMИКадзе на кръстЮпът”, „Пестете ни времето” на театър „Ами Да” и „Българи от старо време” на Ловешки драматичен театър.

Театър„Роднини“ е авторски спектакъл на Орлин Дяков, който е и режисьор. Участват актьорите Изабела Иванова, Николета Малчева, Константин Николов и Николай Урумов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button