Регион

Разбиха престъпна група за трафик на чужденци

Престъпна група за незаконен трафик на чужденци е неутрализирана при операция на полицаите от София, Пирдоп, Стара Загора и Димитровград, съобщават от МВР.

Работата по случая е започнала в края на октомври, когато при обход полицаи от Пирдоп са забелязали на третокласен път в землището на Копривщица паркиран товарен автомобил без водач. В буса имало 24 мъже без документи за самоличност, самоопределящи се като афганистанци.

При проведеното разследване са задържани трима мъже, съпричастни към извършеното престъпление. Събрани са достатъчно данни за изпълняваните от тях функции в незаконната схема – организатор, посредник и водач. Извършени са претърсвания на обитаваните от тях адреси, където са намерени и иззети доказателства.

Двама от тях са задържани до 72 часа. На 25 ноември с присъда на Районния съд в Пирдоп криминално проявените мъже са осъдени на 11 месеца лишаване от свобода условно, с три години изпитателен срок и глоба – в размер на 4 500 лева за единия и 2 500 лева за другия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button